e m p r e m t e s

07 de juliol 2010

Senyera o lema



Davant la necessitat imperiosa de mostrar una imatge d'unitat del poble català davant la sentència que retalla l'Estatut, polítics i insitucions no han deixat de vehicular el debat i l'opinió cap a un dilema banal: senyera o lema? PP i Ciutadans ja han deixat clar que no combreguen amb la manifestació d'aquest dissabte i la resta de partits, tret dels socialistes, s'han avingut des del primer dia a l'eslògan proposat pels organitzadors, Òmnium Cultural: "Som una nació. Nosaltres decidim". El PSC considera que és més unitària la senyera i que el lema amaga un clar sentiment independentista, com recordava el portaveu del partit, Miquel Iceta, aquest matí.

La senyera que defensa el PSC és sens dubte un símbol de catalanitat –jo mateix la tinc penjada al balcó des que vam conèixer el pronunciament de l'alt tribunal–, però les quatre barres tenen lloc tant en la Catalunya independent com en la federada o confederada.

Desenganyem-nos! El lema no diu res que no expressi la voluntat de l'Estatut que també els socialistes catalans –i més tard el seu braç espanyolista– van acceptar fa cinc anys. La nostra Carta Magna havia de conferir a Catalunya més autogovern i per tant més poder decisori, que és el que es demana. També el concepte "nació" és al preàmbul de l'Estatut. Per tant, senyors i senyores del PSC deixin de marejar la perdiu i deixin-se de punyetes. Si volen assistir a l'acte, seran benvinguts, i si no volen ser-hi, doncs no vinguin i deixin fer a la societat. Gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails