e m p r e m t e s

10 de maig 2010

Perseguint el vot



Després de dies, per no dir mesos, escalfant motors mitjançant cartells, anuncis, articles als diaris, debats televisats, tertúlies radiofòniques... el compte enrere ha acabat. Ho ha fet a les 10 h d’aquest matí, moment en què estava previst que 1,42 milions de barcelonins (majors de 16 anys i empadronats a la ciutat abans que finalitzés el desembre de 2009) comencéssim a votar.

Per pragmatisme, trio la virtualitat. Fer-ho a distància, des de casa és més còmode. Però el web www.bcn.cat/diagonal no està operatiu per al vot i en vint minuts desisteixo per intentar-ho a la feina. Malauradament, a quarts de dotze, el sistema tampoc em permet votar.

Al migdia, visito el punt de consulta presencial (PCP) de Glòries (n'hi ha més d'un centenar per tota la ciutat!) però el sistema també els falla. "Tenim problemes amb la connexió a internet", explica el personal d'atenció al ciutadà i afegeix: "esperem deu minuts". Però res. Ni deu, ni vint. Ho intento tres vegades i opto per visitar la carpa dels Jardinets de Gràcia, on ahir l'alcalde va escenificar l'inici de la consulta tallant un pastís d'Oriol Balaguer.

Les cares del personal d'atenció del PCP dels Jardinets de Gràcia parlen per si soles. "No es pot votar", expliquen, "tenim problemes des d'aquest matí". Em confirmen que la gent ve i se'n torna sense poder votar i que puc tornar al cap d'una hora, que ja haurà passat el tècnic. Res, tenim feina.

Tornem cap als estudis i de passada, torno a visitar els amics del PCP de Glòries. Comenten que potser de les persones que s'han acostat a votar avui, la meitat no ha pogut fer-ho. Tinc més sort. Aquest cop, després d'identificar-me i posar la targeta de vot al lector, la pantalla em mostra tres opcions: A, B i C. He triat. El vot no se m'ha escapat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails