e m p r e m t e s

05 de gener 2008

Un deu per a la cavalcada

Cavalcada de Reis de Barcelona 2008

No voldria restar mèrits a les barriades que cada any treballen per donar la rebuda més càlida i fulgurant a Ses Majestats els Reis d'Orient, però aquest any, la cavalcada de Barcelona s'ha guanyat un excel·lent de cap a peus. Posava la carn de gallina a grans i petits, la satisfacció era plena a tota la ciutat.

El carrer de Sepúlveda era una riuada sonora constant d'exclamacions de sorpresa i gratitud, des que ha comparegut la Guàrdia Urbana dalt de cavall fins que ho han fet els portadors d'escales màgiques amb què els mags d'Orient accedeixen a cadascuna de les llars. Només els carboners s'han endut una xiulada en clau d'humor i han desitjat als assistens que tinguessin molts regals en cas d'haver estat bons, si no ja sabien que els tocava.

La majoria d'integrants de la comparsa resplandien de joia, envoltats de tanta fantasia. La guàrdia urbana muntada, una mica més sorruda, tret d'una cavallera del primer sèquit, que regalava als nens la seva rialla, i dos cavallers de la cua, tan juganers com els nens que poc abans havien convertit els carrers en un camp de joc improvisat. Una mica més enllà, girava l'estel il·luminat i al seu darrere, Melcior, Gaspar i Baltasar, patges dansaires, patges timbalers, personatges inflables amb el traç indiscutible de Perico Pastor (a qui vaig tenir el plaer d'entrevistar no fa pas gaire) i tones de caramels.

2 comentaris:

  1. doncs a mi, que també la vaig veure passar al carrer sepúlveda (amb vilamarí), ni fu ni fa i és que una vegada has vist la d'igualada em temo que les altres no arriben ni a la sola de les sabates

    ResponElimina
  2. Bé, doncs caldrà veure la d'Igualada. Si aquesta ja emocionava, vejam la de l'Anoia... Què té d'especial?

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails