e m p r e m t e s

02 d’abril 2005

Morbosos i oportunistes / De la mort de Joan Pau II

—Per què no l'apaguem d'una vegada? Portem tot el dia amb el mateix...
—Jo apagaria una altra cosa. —Emmudeix uns instants i segueix—: Fixa't, quina vergonya!
—Per això mateix, t'ho dic. No podem mirar una altra cosa?
—No. Veus aquell grupet d'allà? —En Marçal li senyala per sota la barra els quatre capellans que dinen a la taula del fons—. Doncs, han estat ells els que m'ho han demanat. Així, que haurem de mirar cap a una altra banda.
—Si més no, abaixem el volum —li suggereix la Cati—, que per veure com es mor un home tampoc cal aguantar els comentaris dels locutors.
—Tens raó.
—I aquests són els que parlen de misericòrdia i respecte! —Sospira—. No entenc com gosen...
—L'han aguantat com a una titella, pobre home, i a sobre els mitjans de comunicació s'hi recreen a base de bé. Una colla d'oportunistes és el que són. I nosaltres... Nosaltres som una colla de morbosos que consumim el seu producte i contribuïm a fer-lo més gran. Qui no en parla? Tots ho fem. Tots comentem amb el veí, el repartidor o el company de feina quants dies més durarà.
—Escolteu, nois —intervé en Neal, que és a la barra amb el seu ordinador portàtil—. No he pogut evitar sentir-vos. Mireu que he trobat a Internet.

En Neal tomba l'ordinador de cara a ells i es fa el silenci. El diari El Mundo no en té prou en difondre la informació com a notícia o crònica, que també ho ha de fer a través d'un diari interactiu personal que es titula Desde el vaticano i signa Rubén Amón. Com si fos un partit de futbol o un concert de música! Som aquí, al cor d'Itàlia, que cada vegada batega més a poc a poc, perquè la vida s'acaba per moments i nosaltres els informem en directe, sense embuts, minut a minut. Endavant, facin les seves apostes! Ignominiós.

—Per sort, hi ha gent més crítica que sap respondre amb intel·ligència a un muntatge com aquest. —En Neal ha trencat el mutisme general i els ensenya l'article que ha llegit a 4colors.net. L'autor mordaç ens proposa que en diria Déu, de tot plegat, si fes acte de presència a la Xarxa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails