e m p r e m t e s

21 de febrer 2008

Ebay retira els vots a subhasta

A començaments d'aquesta setmana, La Vanguardia es feia ressò de què alguns ciutadans de l'Estat espanyol havien posat en venda o a subhasta el seu vot per als comicis del 9 de març al web d'Ebay. Un dia més tard, s'informava que la pàgina comercial retirava totes les ofertes per tractar-se d'una transacció il·legal.

No eren pocs els vots a subhasta i cada venedor hi posava el preu de sortida que creia oportú. N'hi havia per seixanta euros i d'altres que quadruplicaven aquesta xifra. Els venedors de vot garantien l'execució del vot comprat mitjançant enregistraments de vídeo (els telèfons mòbils ho permeten) en pla seqüència des del tancament del sobre fins a l'urna.

El debat està obert i els polítics haurien de fer-hi alguna cosa si és que té remei: la ciutadania està tan cansada de vosaltres com per arribar a vendre el seu vot? La resposta apunta a un sí entre companys de feina, amics i familiars perquè, diuen alguns, "tots els partits són igual d'hipòcrites" o "en res es diferencia un candidat de l'altre, tots acaben fent el que els dóna la gana".

6 comentaris:

  1. Crec que no ens hem d'escandalitzar tant. Ep! no estic dient que aprovi l’intent de vendre del vot però, francament, culpabilitzar al votant de quelcom que ha après del candidat potser no és el millor camí. Al cap i a la fi, quina diferència -substancial, de fons- hi ha entre que el votant posi el seu vot a la venda o a subhasta, i l'oferta de compra que fa el candidat mitjançant promeses econòmiques i fiscals de tot tipus? La mercantilització del vot no se l'ha inventat pas el votant que ara intenta fer un petit negociet mitjançant l’e-bay. N’és pioner el candidat, amb les seves escandaloses promeses de rerafons econòmic i fiscal. A la Europa endreçada aquests mercantilismes no són massa corrents però en altres indrets més “bananers” la compra de vots és una realitat molt reprovable però, a la pràctica, àmpliament acceptada pels votants “poc llegits” que, no ho oblidem, són la majoria. Intento ser realista i ho veig així de cru.

    ResponElimina
  2. Per tot això que dius, he afegit al final "els polítics hi haurien de fer alguna cosa", perquè penso que són ells, amb les seves ofertes, no "enganxen" el votant. Precisament perquè el votant no és estúpid i ja no es deixa enganxar amb promeses incomplertes i altres foteses, com demanar a cantants de renom que cantin per a tu o fer un vídeo desacreditant un altre partit.

    ResponElimina
  3. Pais de pandereta, això és el que són.
    Ho trobo francament lamentable.

    ResponElimina
  4. Només cal veure'ls, ara, en plena campanya (la línia divisòria amb la precampanya gairebé és nul·la, si no fos pels cartells penjats) i aquest "dramatisme" que volen donar-li tots.

    Que si hem de fer la revolta segons els verds; la popular que se'n va al mercat i ordena que votin el seu líder; el que fa un dia posaven el Bush d'exemple per la independència de Kosovo, ara tornen a ser d'esquerres; els que encara no han paït no governar Catalunya i, com una critaura, piquen de peus, una altra vegada, i aquells que diuen que faran, com van dir que farien fa quatre anys.

    En definitiva, una colla d'hipòcrites! Això sí, ara canten i ballen, estan al myface, al Youtube, al flickr i al Facebook. Han envaït els espais de la ciutadania!

    ResponElimina
  5. 1r.El resultat de la enquesta casolana al meu entorn, ha sigt si fa no fa, el mateix, sota el nom de: "total , si després fan el que volen, que menys que treure uns calerons"...o el de: "si després es venen als seus amics empresaris, i s'omplen les butxaques,que més dona que jo també ho faci"

    2n. els polítics, son els primers que intenten comprar el nostre vot, xecs de 400 euros si gunayen les eleccions, plantacions de milers d'arbres, abaixades d'impostos directes (mai diuen res dels indirectes (caradures))...en fí, tot un seguit de propostes per captar la nostra atenció i el favor del nostre vot que en el millor dels casos es quedaran en això propostes electorals sense complir, a excepció d'aquelles massa escandaloses com per no complir-les, no fós cas, que la població els hi veièssim el llautó..

    ResponElimina
  6. Bona reflexió, Cris. Em sembla que el llautó fa massa temps que el l'hem vist, i ja no ens enlluerna!

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails