e m p r e m t e s

04 d’octubre 2007

El rastre romanès (i 3)

En principi, amb aquesta entrada acaba la trilogia dedicada al robatori silenciós a l’autobús i les trifulgues amb Vodafone. La companyia se surt amb la seva pel que fa a la factura —la propera vegada actuaré més ràpid i cancel·laré la línia a la primera sospita—, però això no treu que presenti una queixa per discriminació del català i per la desinformació que rep el client.

Per al primer cas, una bona lingüista em va parlar de l’Oficina de Garanties Lingüístiques, que depèn de la Generalitat. Ella s’hi va posar en contacte per un cas similar amb la companyia ONO. Tampoc se li donava opció a escollir la llengua, durant cinc minuts va parlar amb un contestador en castellà i finalment, quan va demanar a l’operadora que volia ser atesa en català, la molt soca li pregunta: «en inglés?»

El segon cas, el de la desinformació o senzillament no-informació, el tramitaré des de l’Oficina del Consumidor, a través de l’Agència Catalana de Consum. Ja hi deuen estar avesats a aquest tipus de queixa. Com que vivim en el món que vivim, ja és habitual patir la desinformació i la desídia dels treballadors als serveis ferroviaris, de la llum, del gas o qualsevol altre.

2 comentaris:

  1. Bufa, quina putada! M'he llegit els tres rastres romanesos i vatua l'olla, té collons la cosa. No només perds el mòbil sinó que resulta que l'has perdut en mans d'uns romanesos que l'han fet servir per escurar-te les butxaques. Tu talles la línia però sense solta ni volta la línia segueix activa i vodafone t'argumenta que és perquè va estar reactivada per internet, però jo em pregunto quines garanties donen al client si amb un clic fas i desfàs. Per reactivar no s'haurien d'assegurar d'algunes coses (perquè entenc que és de contracte)? Per això dic sense solta ni volta, perquè representa que anular la línia va ser com a qui li cau el llapis a terra, que s'ajup i ja el té.
    A sobre això del mòbil nou, l'atenció al client... Nano, de pel·lícula.

    ResponElimina
  2. Si, no, l'atenció al client (diria que de totes les companyies telefòniques) és una odissea. Igual que amb Renfe... desinformen!

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails