e m p r e m t e s

10 d’octubre 2010

Silenci digital

La revolució tecnològica ha comportat tota mena de canvis en la forma com gestionem la informació, en com ens comuniquem, en les relacions humanes... i convida a definir nous conceptes, com el "silenci digital", que no té res a veure amb una pausa dramàtica radiofònica o un moment sense dir-se res dues persones que es troben cara a cara.

Per la via telemàtica, el silenci consisteix a no respondre un mail d'immediat –encara que es tracti d'una resposta prèvia, ràpida, no elaborada, de l'estil "ho he llegit, et dic alguna cosa en breu"–, o bé estar-se uns dies sense escriure al blog, al Facebook o al Twitter, sense avisar-ne als seguidors. Fa dies que espero que l'S. comenti una sèrie de retrats que li vaig fer i enviar per correu electrònic, però després de fer-li un "toc" via Facebook i veure que manté l'activitat, potser no li han agradat, s'ha oblidat de l'e-mail entre el volum de missatges que rebem diàriament o senzillament no li interessa.

Es diu que quan alguna cosa ens molesta des altres, abans ens observem a nosaltres mateixos perquè potser fallem en el mateix defecte o hi tenim alguna cosa a veure. Per tant, entomo la reflexió i emprenc de nou la publicació bloguera –això mentre disposi d'alguna wifi oberta pròxima–, reviso en diagonal les 300 entrades pendents dels blogs en què m'he subscrit i contesto algun mail que, com he comentat, pot quedar pendent de respondre sota la pila de missatges entrants de cada dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails