e m p r e m t e s

13 de juny 2009

I se'n tornen a oblidar...

Va guanyar l'abstenció. Amb escreix. Era d'esperar, però, tot i així, la massa política --que no classe, com ens volen fer creure alguns-- es va fer la sorpresa, un altre cop. Als actes públics, tots es van mostrar guanyadors i amb la boca petita, alguns molt petita, van mostrar-se compungits davant la davallada de participació i van dir-nos que calia reflexionar-hi. Com si fos la ciutadania qui ha de fer l'esforç!

L'esforç ha de venir de vosaltres, els dic, que si la gent no us vota és perquè ni creu en vosaltres ni creu en el sistema pel qual ens feu passar. Ja és hora que comenceu a aplicar alguns canvis:

1. Volem votar per un president europeu, per un partit europeu i, sobretot, volem votar unes llistes obertes en tots els àmbits, l'europeu, l'estatal, el nacional i el local.

2. Volem que deixeu de tractar-nos com a imbècils amb les vostres campanyes electorals que no duen enlloc. Només hi ha retrets cap a altres partits, mirades al passat o promeses oportunistes. Deixeu de buscar culpabes, de fer-vos les víctimes o de mirar-vos el melic tot el sant dia i treballeu pel bé del poble, poseu nassos a les vostres conviccions i defenseu-les a capa i espasa allà on aneu.

3. Volem votar un partit que ens il·lusioni, el partit que ens convenci que té la destresa i la humilitat reals per governar. I això vol dir que s'ha acabat el vot de càstig o vot de la por. S'ha acabat el vot pels mediocres.

4. Volem que el vot en blanc quedi representat a l'hemicicle en escons buits. És la decisió del poble. Mentre aquesta opció no quedi reflectida al sistema, el millor que pot fer el votant en blanc és no anar a votar que, al capdavall, és el que més mal us fa.

5. Volem que els mitjans de comunicació siguin més contundents, encara, davant la imposició de temps per a cada partit, i que siguin valents i deixin de ser l'altaveu dels partits. La propaganda i la informació, separades, sisplau.

Hi ha molts altres aspectes a millorar. Però més val anar de mica en mica. Aquest podria ser un bon començament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails