e m p r e m t e s

15 de novembre 2007

Mort per una doble transfusió errònia

EP.- Una família ha denunciat l'Hospital de Bellvitge (Barcelona) per la mort d'un home de 79 anys arran d'una doble transfusió de sang de grup erroni. La presumpta negligència es va produir el 3 de novembre, després d'una exitosa operació de pròtesi de maluc.

Tal com estava previst, després de la intervenció, el pacient va ingressar a l'Unitat de Reanimació Postquirúrgica de Bellevitge, on s'efectuen les transfusions perquè els pacients recuperin el volum de sang perdut en l'operació. A les 13 hores se li'n van transfondre quatre unitats i el pacient va passar el dia amb les constants vitals normals, segons un informe mèdic. L'equivocació es va produir al torn de la mitjanit, quan Silvino A. T. va rebre sang d'un grup erroni i això li va provocar nàusees, vòmits i dolor lumbar.

Segons la denúncia, a dos quarts de quatre de la matinada, l'equip responsable del torn va transfondre al pacient una nova bossa de sang de grup sanguini equivocat. D'aquesta manera es repetia la suposada negligència mèdica que va causar 15 hores d'agonia a Silvino A. T. i, finalment, la mort per aturada cardíaca. De res van servir la diàlisi ni els tractaments que es van posar en marxa després que la responsable de la Unitat de Reanimació Postquirúrgica comuniqués l'error al metge de guàrdia i ho deixés per escrit a l'informe que, ara, ha de permetre al jutge dilucidar el cas i assignar responsabilitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails