e m p r e m t e s

30 de maig 2007

Matins encesos a TV3

Plantejament. Pilar Rahola anima els votants de Plataforma per Catalunya a particiar en un cara a cara. Tres d’ells accepten i s’hi presenten. Un jove de 18 anys que ha votat per primera vegada, una immigrant xilena casada amb un català, i l’home en qüestió, que tanca la tríada.

Nus. El noi, que tot just s’estrenava diumege passat (a les urnes, s’entén), profereix un discurs en castellà amb to de míting (només li faltaven cartells i banderoles per ser-ho del tot). Alliçona la Rahola i els espectadors sobre què és i què no és el feixisme. Lamentablement (més per ell, que no pas per nosaltres), la xilena el talla reiteradament fins que li usurpa el torn de paraula (o hauria de dir “de crit”?). Sembla que pateix una amnèsia voluntària perquè deixa de banda la seva procedència i es queixa que hi hagi magribins a les llistes d’ERC. També defensa els drets dels catalans autòctons. Però, malgrat la insistència de Rahola, ni ella ni els altres dos simpatitzants de PxC responen què vol dir ser català de soca-rel. Només ella insinua que amb aprendre el català i tenir els papers en regla n’hi hauria prou. Molt maniqueïsta, la dona. L’ambient s’escalfa encara més amb l’emissió d’unes imatges del candidat Anglada on ell mateix assegura que l’engany forma part de l’estratègia política en què la bona imatge pot encobrir l’ideari.

Desenllaç. Pregunta directa: votaríeu Hitler si us prometés fer front a la immigració. Respon el marit de la xilena: Hitler va ser elegit democràticament. El foc està encès, la xilena encara més. Josep Cuní intervé de forma contundent davant la promulgació de l’ideari de PxC, dóna un cop a la taula, s’excusa i dóna pas a la publicitat.

10 comentaris:

  1. Bé, els programes de'n Cuní cerquen aquestes tifes matinals, no? Jo diria que ha estat prou exitós tot plegat.

    ResponElimina
  2. Probablement, Dessmond, aquest haurà estat un dels moments de més audiència. Qui sap! Però els de l'APM ja tenen material. Ben retrobat!

    ResponElimina
  3. Doncs, mireu. A mi em sembla que el programa va retratar amb molta intel.ligència el que són aquests de Plataforma. La Rahola va estar genial quan li va dir al jove, "quan dic feixista a l´Anglada, no l´insulto, el defineixo". Molt bé. Només em va sobrar el cop a la taula.

    ResponElimina
  4. És ben cert allò de "deixa'ls parlar i no els has de retratar". Ells sols es van mostrar tal com son. I lo del cop de taula... què voleu que us digui, amb aquell trepan al costat... cal ser monjo budista per mantenir la paciència. ;-)

    ResponElimina
  5. Jo vaig veure per televisió aquest fet i la veritat és que em va extranyar molt veure el cop de taula, tot i que crec que en Cuní es va aguantar força estona, crec que l'Aleix te tota la rao quan diu lo de "dexa'ls parlar..." ells mateixos van mostrar la manca de criteri. Malgrat qeu sovint coincideixo amb les opinions de la Rahola, mai m'ha agradat el fet que imposiviliti parlar els seus oponents, i certament crec que auqest debat va ser on més temps va cedir.

    Fa res que he conegut el teu bloc i sincerament m'ha agradat molt, de fet crec que sovint em pasare per aqui.

    Felicitats

    ResponElimina
  6. Doncs, gràcies pels comentaris. Encara no tinc clar si em quedaré a blogger o a wordpress. Estic fent proves. ;-)

    ResponElimina
  7. El wordpress crec que no deixa modificar tant la plantilla com a blogger o bloc.cat. Ho vaig estar mirant fa temps, i et tenies de registrar si volies modificar coses concretes de la plantilla.


    virtual

    ResponElimina
  8. Ei, gràcies Virtual! Ahir ho vaig estar mirant i després de comparar em quedo amb blogger perquè em dóna molta més llibertat en disseny i és més ràpid. El blocat ja el vaig provar i no em va convèncer, i el wordpress, ho sento però no penso pagar cap quota per poder personalitzar l'espai.

    ResponElimina
  9. Ostres buscant el famós moment PROU d'en Cuní he arribat fins aqui!! hahah
    així que va ser arran de estar amb els de PxC???

    ResponElimina
  10. Així que has topat amb aquest bloc, eh? Mira que el món es petit! ;-)

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails