e m p r e m t e s

29 de maig 2010

'De perduts, al cel'



La dita castellana ho deixava ben clar i d'una forma prou explícita, però ningú no ho va saber veure, fins aquest dilluns. Lost ja és història i sens dubte ho fa en un lloc destacat de les sèries televisives per haver remesclat tan bé diversos gèneres com l'aventura i la ciència-ficció, per haver creat una nova narrativa televisiva i haver-la sabut reinventar (i sorprendre els espectadors) en el decurs de les temporades, per haver dibuixat personatges tan humans amb les seves complexitats, pors, misèries i virtuds.



Lost és la sèrie que m'ha descobert la televisió a la carta i m'ha ensenyat que no hi ha motiu per supeditar-se a graelles avorrides o programes fragmentats per la publicitat o les reprogramacions. Una altra televisió és possible, és la televisió del futur, i si les cadenes d'avui no n'aprenen, que comencin a acomiadar-se del demà.

Gràcies, Isa, Yolanda i David per aquelles converses frikis al Viena, en què no entenia de què parlàveu quan havia arrencat la primera temporada. Gràcies Bea per, un any més tard, deixar-me el primer pack de DVD en francès –malgrat l'idioma i els subtítols en anglès, em va enganxar. I un agraïment especial també per aquells qui de manera altruïsta han destinat hores a convertir en culte una sèrie com aquesta.

Se'n parla i se'n parlarà. Per bé o per mal. Ho fan fins i tot els qui no l'han seguida que incrèduls, fastiguejats o indecisos es miren com la resta comenta el final més esperat. Un final conclusiu. Sobretot pels personatges. Un final, però, que deixa per lligar alguns dels misteris plantejats.

1 comentari:

  1. Saps que jo no he vist ni un capítol?? Sembla que val la pena, no?

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails