e m p r e m t e s

22 de juliol 2006

On és la becària de l'ABC

Fins ahir, havia publicat la seva crònica com a becària de l'ABC, dia rere dia. No la coneixia en persona, però el seu bloc era simpàtic. Ens explicava l'actualitat des d'un altre punt de vista. Com si en un restaurant, en lloc de veure el plat a taula, també féssim una ullada a les cuines abans de que ens el servissin.

Malauradament, ahir ja no existia aquest bloc i com que no hi ha manera de saber què ha passat realment, només podem especular. Pel que sembla, no es deu a una caiguda del sistema de publicació en-xarxa de blogspot.com, perquè els altres blocs del servidor es poden consultar sense cap problema. Aleshores, ha estat la mateixa autora qui l'ha suprimit d'internet. Però, per què? Se n'ha cansat o és que potser algú «de més amunt», com se sol dir a l'entorn laboral, li ha picat la cresta?

Aquesta podria ser una resposta si pensem en la línia ideològia del diari en qüestió i fem una ullada a la xarxa. Qui li hauria dit a la Núria Cabrera que el que escrivia en temps d'oci esdevindria substrat d'articles. El Confidencial Digital en va parlar dijous 20 de juliol, però a diferència de la Núria, que mai va amagar la seva autoria, l'article d'El Confidencial no el signa ningú. Hem de pensar que es tracta, doncs, d'un editorial? La direcció parlant d'un bloc i, pel que es llegeix, els importunava una mica:

El blog en cuestión está confeccionado por esta becaria que ha sido destinada a la redacción de Sociedad de ABC Cataluña. [...] Entre otros asuntos cuenta sarcásticamente su trabajo diario en el periódico. Llama la atención cómo, en sus primeros días, hace "refritos" de teletipos de agencias informativas que se convierten en noticias [...] o cuando describe un folio con una bandera republicana invertida colgando de un corcho en la pared.

L'article del Confidencial no té pèrdua si se'n fa la segona lectura. Els han fet la gitza paraules com «venjança», «refrito» o «calor asfixiante». Però el que més els ha molestat ha estat que els seus articles generessin diàlegs. I ara resulta que amb el seu escrit —o amb aquest mateix— encara fan (fem) més rebombori. Deixem de divagar i que sigui la Núria qui ens expliqui perquè no reprèn el fil de les seves cròniques i si l'ABC ha tallat les ales de la seva llibertat d'expressió.

ARTICLES RELACIONATS: La becària deixa de ser notícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails