e m p r e m t e s

24 de gener 2007

Buidatge

Per què fer neteja física sol implicar una mena de neteja psíquica? Em refereixo a la neteja a fons, no a fer dissabte i prou, sinó a remenar calaixos i prestatges per desfer-te de papers i roba que no fas servir. Una altra pregunta que em faig és: per què l'ésser humà tendeix a guardar de tot pensant que li farà servei més endavant? Som recol·lectors per naturalesa?

Al capdamunt d'un prestatge, he trobat arxivadors empolsegats amb apunts de batxillerat. El més preocupant és que m'ha dolgut desfer-me'n. Aquells dibuixos de l'interior de la cèl·lula... Les fotocòpies de filosofia i un dels treballs... Reaccions químiques complexes, valoracions analítiques i les integrals! Redimonis! M'adono que ja no sé resoldre integrals. Ni derivades tampoc. I amb les equacions de segon grau hauria de posar-me a prova.

Darrera dels papers de BUP i COU, venien els de la facultat. Fotocòpies de llibres (il·legals, és clar), fotocòpies d'apunts, els meus apunts, treballs, més treballs... No, ep, això s'ha de guardar. Un temps més, m'he dit, per si de cas. I aleshores he topat amb dibuixos, retalls de diari i articles sobre informàtica i disseny web de fa deu anys. Algunes anotacions les vull mantenir però escrivint-les en un altre full o una altra llibreta només faria que perllongar-los l'existència una mica més, no gaire més. Així que ho anoto aquí. Pse, com si servís de res. Si més no, no ho perdré i si ho perdo no serà cap daltabaix.

Principi del caos molecular. Dents sobre llençols. Casa de nines. Paràlisi. Vol la casa. Engreixar els fills. Tadea. Avortament. La història del Senyor Sommer de Patrick Süskind. Sin echar sombra alguna - balanceábase con el viento - surcando mares, la luna. Del amor d'Allen Debolton. E A- E A- Bb7 Bb6 G-7 G-6 D Bb7 Bb6 G-7 G-6 D E Fº7 E7 Fº7 E7. El príncep de Maquiavel. La història més bella del món d'R. Simonette. 09 12 23 30 33 49. Masgarganta. L'Hora dels Déus, de Gerald Durrell. Santa Eulàlia de Tapioles, Tivissa, Sòller, Vallgorguina. That's entertainment, de Polster.

Que n'és d'estranya la sensació que et queda després de reviure, adonar-te que molts records havien quedat colgats per noves vivències i que a penes queda rastre d'allò que havies après. Però encara és més gran la sensació de buidor, una vegada engegues tota la paperassa al contenidor blau. A reveure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails