e m p r e m t e s

02 de juny 2009

Els elements vandalitzables de la regidora

Continua ben obert el debat entorn les actuacions policials dels Mossos d'Esquadra, tota una campanya de desprestigi que amaga un problema social greu. D'una banda, l'Ajuntament de Barcelona sembla que hagi assumit que els aldarulls de canaletes i la càrrega policial posterior són un fet inevitable, que potser podríem considerar de tradicional.

A sobre, la regidora de Seguretat, Assumpta Escarp, té la barra de titllar els semàfors de "senyalització vertical bandalitzable", és a dir que com que són allà, al mig del carrer, ve a ser del tot normal que la gent els consideri sobrers i els arrenqui com a cebes. Fantàstic! Assumim aquest nou vocable municipal i extrapolem-lo a altres objectes. Ara quan truqui als gabinets de premsa de l'Ajuntament i no em facin cas, el telèfon passarà a ser un element "llençable", quan em trobi en un embús a l'entrada de Barcelona es converirà en "botzinable" i els pesats que no callen al cinema, del tot "escridassables".

Ara bé, si l'Ajuntament peca dia si dia també de falta d'autocrítica, la societat no ho fem pas millor. També els ciutadans i ciutadanes hauríem d'encetar un debat i una reflexió de què no fem bé, cap on volem anar i a qui ens volem assemblar, perquè la imatge deplorable que donem en celebracions com la del Barça a Canaletes, tot i ser ocasional, embruta totes les bones estampes, que en són majoria.

Però ja se sap, la pols embruta i n'hi ha molts que van a buscar-la a l'era, malgrat el que fa la dita. Jo ho tinc clar: no se m'acudiria pas dur-hi els fills pel que pugués passar i per la imatge que s'hi dóna, que encara acabaríem tots bornis.

La reflexió que hem de fer com a societat passa pel comportament esbojarrat, psicòtic, vandàlic de celebracions, concentracions i manifestacions multitudinàries (només cal repassar situacions anteriors ben similars) com pel comportament d'aquella parella "garrula" que escolta la música del mòbil a tot drap en un vagó de metro, els qui llencen l'embolcall d'un caramel a la vorera com qui no vol la cosa a l'espera que BCNeta ja farà el que ha de fer o els qui aparquen al carril bici o en doble, triple o fins i tot quadrúple fila!

2 comentaris:

  1. Quanta raó tens, Aleix!! Totes les parts hauríem de fer un pensament.

    I mira per on, tu i jo hem coincidit en parlar del mateix als blogs -que potser tampoc és tan original el tema.

    El meu gatet -alterego- també dona la seva opinió sobre els aldarulls i parla d'altres temes relacionats amb la victòria i els fanatismes. Et deixo l'enllaç per si el vols llegir:
    www.elgatoplay.blogspot.com

    Petons

    I continua pendent el cafetó. Què difícil quedar tu i jo!!

    ResponElimina
  2. Ho he vist, Sílvia! Coincidència o necessitat comuna de reflexió ciutadana? Tens raó amb això del cafè, però la feina s'ha girat avui (que no se m'ha girat feina) i demà no crec que sigui el millor dia. :-(

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails